Президент Австрії накинувся на Трампа через "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Австрії накинувся на Трампа через "Північний потік-2"

Президент Австрії накинувся на Трампа через "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен розкритикував США через позицію щодо газопроводу "Північний потік-2". За його словами, США чинять тиск на ЄС через даний проект, передає ONLINE.UA з посиланням на Der Standard.

"Адміністрація американського президента Дональда Трампа ставиться до ЄС і до окремих його країн як своєї колонії" - заявив Ван дер Беллен, посилаючись при цьому на ситуацію довкола "Північного потоку-2" і ядерної угоди з Іраном.

За його словами, такі країни як США і Росія зацікавлені в ослабленні ЄС.

Варто зазначити, що російський "Газпром" побудував вже більше 20% газопроводу "Північний потік - 2".Дві гілки "Північного потоку - 2" повинні бути побудовані до кінця 2019 року. Вони пройдуть від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Загальна потужність газопроводу складає 55 млрд кубометрів газу на рік.

Польща, країни Балтії, Україна та США стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів  Френсіс Феннон на брифінгу у Вашингтоні 10 грудня заявив, що Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?