Вихід є: в ОБСЄ розповіли про новий план щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Вихід є: в ОБСЄ розповіли про новий план щодо Донбасу

Вихід є: в ОБСЄ розповіли про новий план щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Існує новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити Мінські домовленості. Про це повідомив спецпредставник діючого голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі у Мінську Мартін Сайдік, передає ONLINE.UA з посиланням на "Kleine Zeitung".

Що цікаво, саме Сайдік є автором нового мирного плану.

"Протягом останніх років ми побачили, що Мінські домовленості не є зовсім чіткими. Важливим моментом є те, що для реалізації центрального елементу - проведення місцевих виборів - потребується допомога ззовні. Ми дійшли висновку, що це може бути лише ООН. ОБСЄ має задачу оцінювати виборчий процес, а тому вона не може організовувати вибори. До того ж, додається безпековий аспект", - пояснив представник місії.

Сайдік також зазначив, що новий план був презентований під час останнього засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у грудні у Мілані, де були присутні представники України, Росії, Німеччини та Франції і "могли задавати питання та робити коментарі".

Відповідно до цього концепту, ООН та ОБСЄ мають діяти не паралельно, а разом під спільним керівництвом на чолі з так званим спеціальним представником: це стосується як військового та поліцейського компонентів з боку ООН, так і спостережної місії ОБСЄ, яка вже діє на місцях.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова ОБСЄ  Мирослав Лайчак після свого офіційного візиту в якості глави організації в Україні заявив, що шокований умовами життя людей біля лінії зіткнення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?