Поховали заживо: як насправді помер Олександр Македонський
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Поховали заживо: як насправді помер Олександр Македонський

Поховали заживо: як насправді помер Олександр Македонський
Джерело:  online.ua

Вчені з Нової Зеландії озвучили нову версію смерті Олександра Македонського. На їхню думку, причиною смерті легендарного полководця могло стати аутоімунне неврологічне захворювання, передає ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

"Доктор Кетрін Холл із медичного університету Данідіна припустила, що причиною смерті знаменитого полководця міг стати синдром Гієна-Барре - аутоімунне неврологічне захворювання. За свідченнями очевидців смерті Македонського, його тіло не мало ніяких ознак розкладання протягом шести днів після того, як він помер", - сказано в повідомленні.

Холл припускає, що сучасники Македонського прийняли за смерть параліч, оскільки через хворобу порушилася терморегуляція організму, а дихання стало невловимим.

Олександр Македонський - дев'ятнадцятий цар Македонії, син царя Філіпа ІІ Македонського та Олімпіади, царівни Епіру. Був вихованцем Арістотеля. Геніальний полководець, видатний адміністратор і політик. Засновник великої держави, що охоплювала Македонію, Грецію, завойовану Перську імперію та Єгипет. Його походи позитивно вплинули на розвиток античної науки (особливо географії) і культури (еллінізм). Після його смерті створену імперію поділили між собою його воєначальники — діадохи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені назвали найсильніший вид болю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?