Сірий колір в інтер'єрі: модні відтінки і поєднання
Категорія
Культура
Дата публікації

Сірий колір в інтер'єрі: модні відтінки і поєднання

Сірий колір в інтер'єрі: модні відтінки і поєднання
Джерело:  online.ua

Сірий колір простий тільки на перший погляд - у нього дуже своєрідний характер, а відтінків значно більше, ніж в назві тієї самої відомої книги. Дизайнер Андрій Сокрута, засновник студії Andrey Sokruta workshop, розповів, які відтінки сірого нині в моді, як і з чим їх комбінувати і чому сірий колір став таким популярним, повідомляє ONLINE.UA.

Майже кожен колір в нашій культурі несе смислове навантаження. Білий - очищення і оновлення, червоний - пристрасть і агресія, зелений - спокій або схвалення ... З чорного кольору дизайнерам вже вдалося струсити пил містицизму і жалоби - тепер черга за сірим. У будь-якій метафоричній конструкції саме слово «сірий» означає тугу, нудьгу, безликість - прийшла пора зламати цей архетип в ім'я краси та різноманітності.

Фото: Andrey Sokruta workshop

Беж і євроремонт

Поняття «євроремонт» виникло в 90-і роки і породило свої тренди, велика частина яких сьогодні висміюється навіть людьми, що не мають прямого відношення до дизайну. Один з таких трендів - тотальний беж. Мінімальна естетичне чуття і «первісні» в російськомовному сегменті інтер'єрні журнали підказували, що базовий колір в інтер'єрі повинен бути світлим (бо темний візуально зменшить і без того маленьку «хрущовку»), теплим і нейтральним.

Безумовно, такий консерватизм кращий, ніж спроби створити епатажний дизайн, не маючи відповідних навичок, але результатом такої тенденції стала сильна неприязнь сучасних дизайнерів до бежевого кольору. При тому, що сам колір ні в чому не винен і все такий же гармонічний.

Фото: Andrey Sokruta workshop

Сьогодні різноманітність оздоблювальних матеріалів та доступність інформації зробили свою справу - люди побачили, що і сірий може бути теплим. Можливо, в недалекому майбутньому і цей колір стане таким же трендовим, але поки він дозволяє реалізовувати свіжі і нетривіальні ідеї.

Наймодніші і найкрасиві відтінки сірого

При слові «сірий» кожен з нас представляє свій відтінок - колір асфальту, бетону, похмурого неба або британського кошеня. Вся суть відмінностей - в «домішках». Якщо умовно базовий сірий утворюється при змішуванні чорного і білого, то більш цікаві відтінки можна отримати, додавши в цю суміш трохи кольорових пігментів - зеленого, жовтого, синього і т.д. Топові дизайнери сьогодні багато експериментують з кольором бетону, графітовим відтінком, «попелом троянди», перлинно-сірим, сріблястим, сизим.

Фото: Andrey Sokruta workshop

З чим комбінувати сірий в інтер'єрі?

Сірий колір практично універсальний. Сірі стіни відмінно поєднуються з паркетною дошкою або мозаїчною плиткою на підлозі, з будь-якими дерев'яними і металевими елементами. Якщо ви вибрали складний відтінок, базовий колір можна доповнити яскравими деталями. Наприклад, димчасто-сірий з домішкою бузкового буде добре поєднуватися з фіолетовими і бузковими акцентними елементами.

Фото: Andrey Sokruta workshop

Якщо ви обрали холодний, суворий відтінок сірого, приділіть особливу увагу висвітленню. Яким би суворим і аскетичним ви не вважали свій характер, всім нам іноді потрібен затишок в звичному розумінні цього слова, а правильно підібране світло миттю зробить сіру гаму більш м'якою і теплою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?