США пообіцяли позбавити режим Мадуро всіх доходів: він гнівно відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

США пообіцяли позбавити режим Мадуро всіх доходів: він гнівно відреагував

США пообіцяли позбавити режим Мадуро всіх доходів: він гнівно відреагував
Джерело:  online.ua

США ввели санкції проти нафтового сектора Венесуели і пригрозили позбавити всіх доходів режим Ніколаса Мадуро для того, щоб відновити демократію в цій країні.

Про це заявив радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон, передає ONLINE.UA.

"Ми продовжимо використовувати всі доступні засоби, щоб позбавити нелегітимний режим Мадуро джерел доходів і забезпечити тимчасового президента Гуайдо і народ Венесуели ресурсами і підтримкою, які потрібні їм для відновлення демократії в Венесуелі", - написав Болтон в соцмережі.

З такою заявою радник Трампа виступив після того, як США ввели санкції проти венесуельської державної нафтової компанії PDVSA, заблокувавши 7 млрд доларів її активів. У Вашингтоні уточнили, що режим Мадуро втратить ще більше 11 млрд доларів у вигляді експортних надходжень, так як будь-які покупки венесуельської нафти можуть привести до блокування рахунків покупців.

На діїй США різко відреагував президент Венесуели Ніколас Мадуро. Він звернувся до Трампа і висунув вимогу залишити Венесуелу в спокої.

"Дональд Трамп, переворот у Венесуелі? Ні! Ніколи! Не втручайся в справи Венесуели, руки геть від Венесуели! Негайно!", - заявив Мадуро.

У свою чергу прем'єр-міністр опозиційного парламенту Венесуели Хуан Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом країни, розпорядився почати перепризначення ради директорів в PDVSA та в її американській "дочки" Citgo. Він заявив, що це рішення дозволить гарантувати, що Citgo продовжить залишатися венесуельською компанією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що венесуельський президент Ніколас Мадуро закликав країни ЄС відмовитися від ультиматуму, в рамках якого вони вимагають провести президентські вибори в країні протягом 8 днів. Він вважає, що ніхто не сміє ставити ультиматум Венесуелі і порушувати Конституцію країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?