"Зробимо все можливе": влада Чехії дала обіцянку Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

"Зробимо все можливе": влада Чехії дала обіцянку Україні

"Зробимо все можливе": влада Чехії дала обіцянку Україні
Джерело:  online.ua

Чехія робитиме все можливе задля відновлення роботи Комісії Україна-НАТО. З даною заявою виступив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За словами дипломата, відсутність таких засідань на рівні міністрів та глав держав та урядів надсилає неправильні сигнали як для України, так і для Росії. Міністр також закликав Україну до активного проведення реформ. "Для того, щоб не втрачати заданий темп, Україна має продовжувати активно йти шляхом окреслених реформ", - сказав дипломат.

Нагадаємо, що Угорщина блокує проведення засідань Комісії НАТО-Україна через незгоду з українським освітнім законом. Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто наприкінці минулого року підтвердив, що Будапешт продовжуватиме свої дії, "доки Україна не припинить систематичні порушення прав угорської громади".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол Чехії з особливих доручень у справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка заявив, що між Україною та Російською Федерацією назріває новий конфлікт  щодо транзиту газу, який може розгорнутися у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?