В США пояснили, чому в Україні можливий "польський сценарій"
Категорія
Політика
Дата публікації

В США пояснили, чому в Україні можливий "польський сценарій"

В США пояснили, чому в Україні можливий "польський сценарій"
Джерело:  online.ua

Представниця США в Україні Марі Йованович в Українській академії лідерства заявила, що в Україні можливий "польський сценарій" у разі запровадження всебічних економічних реформ та утвердження верховенства права, передає ONLINE.UA.

"1992 року Україна мала вищий валовий внутрішній продукт на душу населення, ніж Польща, але сьогодні в реальному вираженні він у поляків утричі більший, ніж в українців. Головна відмінність полягає в тому, що Польща здійснила всебічні економічні реформи й успішно втілює в життя свої закони і правила. Попри проблеми, з якими стикається Україна, я переконана, що польський сценарій можливий і тут – і якщо результатом цих виборів буде прискорення реформ, реальне поліпшення настане раніше, а не пізніше", - додала посол.

Американська дипломатка зазначила, що зі своїми природними ресурсами та людським ресурсом економіка України "повинна процвітати і на своєму шляху наздоганяти решту Європи".

"Стара олігархічна система все ще чіпляється за життя, а корупція – це її життєва підтримка. Тоді як жменька олігархів збагачується, багато українських сімей змушені виживати. Абсолютно зрозуміло, що країни, які серйозно здійснюють реформи, можуть досягати такого економічного підйому, який покращує щоденне життя всіх громадян. Економічні реформи, підтримані Сполученими Штатами й такими організаціями, як Світовий банк та Міжнародний валютний фонд, сприяли різкому зниженню бідності в усьому світі", - додала вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  канцлерка Німеччини Ангела Меркель в ході офіційного візиту до України назвала три найголовніші реформи, які, на її думку, допоможуть стабілізувати і покращити ситуацію в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?