Лукашенко серйозно боїться сценарію поглинання: політолог про приєднання Білорусі до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко серйозно боїться сценарію поглинання: політолог про приєднання Білорусі до Росії

Лукашенко серйозно боїться сценарію поглинання: політолог про приєднання Білорусі до Росії

Білоруський глава Олександр Лукашенко серйозно боїться сценарію поглинання Білорусі Росією, тому почав йти на контакт із Заходом, до якого в разі військового вторгнення РФ звернеться за допомогою. Але військовий сценарій в Білорусі з боку Росії малоймовірний, тому що вона стане сильним ударом по позиціях Путіна.

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін, коментуючи можливе об'єднання Білорусі і Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на Главред.

"Формально це можливо: нова держава, новий президент, нова конституція і так далі. Але Путін не робить того, чого від нього чекають. Він хоче залишитися в історії як збирач земель руських. Але поки у нього виходить дуже скромненько", - вважає Орєшкін.

Він підкреслює, що Лукашенко "всіма кінцівками тримається за владу" і розуміє реальну загрозу з боку Росії. Тому білоруський глава почав широко посміхатися Заходу і позбавлятися від іміджу "останнього диктатора Європи", який передав Путіну.

"Лукашенко серйозно боїться сценарію поглинання, так що якщо почнуться силові руху з боку Москви, він негайно побіжить до Заходу. І Захід буде змушений йому допомогти, тому що йому абсолютно нецікаво мати під Мінськом ракетні комплекси. Тому Путін не ризикне на серйозну військову операцію", - підкреслив Орєшкін, додавши, що Лукашенко дійсно боїться, що Росія поглине Білорусь.

Слід зазначити, що раніше екс-депутат Держдуми РФ, російський опозиційний політик Костянтин Боровий заявив, що зараз стоїть питання не про Білорусь і Росії, а про взаємини Кремля і Лукашенко. Якщо Москва включить механізми примусу, то "бацька" просто не втримається при владі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко висловив свою позицію з питання інтеграції з Росією, тема якої бурхливо обговорюється вже другий місяць. Він побічно натякнув, що Білорусь не погодиться на приєднання до РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?