Україна різко скоротила імпорт газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна різко скоротила імпорт газу

Україна різко скоротила імпорт газу
Джерело:  online.ua

У 2018 році імпорт газу скоротився в порівнянні з 2017 роком на 24,8% - з 14,1 мільярда кубічних метрів до 10,6 мільярда кубометрів, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

Вказано, що поставки здійснювалися винятково з європейського газового ринку.

"Імпорт скоротили обидві ключові категорії імпортерів: "Нафтогаз" - з 8,7 до 7 млрд куб. м (-19,5%) і приватні компанії - з 5,4 до 3,6 млрд куб. м (-33,3 %)", - сказано в повідомленні.

В цілому в 2018 році газ в Україну імпортували 65 компаній (у 2017 році - 67 компаній)."Нафтогаз" закуповував природний газ у 2018 році у 18 європейських компаній-постачальників (у 2017 році - у 13 компаній)

"Жодна з цих компаній не постачала більше 30% обсягу імпортованого "Нафтогазом" газу. "Нафтогаз" вже четвертий рік не закуповує газ у "Газпрому", який відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу за обсягами і умовами поставки", - відзначають в НАК.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін, підбиваючи підсумки тристоронньої зустрічі Україна-ЄС-РФ щодо газових питань в Брюсселі, заявив, що російська сторона затягує час у тристоронніх переговорах з транзиту газу через територію України, бо очікує зміну політичної ситуації в нашій країні після президентських виборів, які пройдуть у березні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?