Новий мирний план по Донбасу: у Путіна відреагували на пропозиції ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий мирний план по Донбасу: у Путіна відреагували на пропозиції ОБСЄ

Новий мирний план по Донбасу: у Путіна відреагували на пропозиції ОБСЄ
Джерело:  online.ua

У МЗС РФ відкинули новий мирний план по Донбасу, в рамках якого запропоновано ввести на окуповані Росією території України спільну місію ООН і ОБСЄ. У Путіна вважають, що ці пропозиції суперечать Мінським угодам, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

У російському дипвідомством підкреслили, що новий мирний план по Донбасу є особистою ідеєю спецпредставника ОБСЄ по Україні Мартіна Сайдіка, яку не підтримали в "ЛНР" і "ДНР". Там уточнили, що в мирному плані Сайдіка мова йде про колишню концепцію, яка передбачає встановлення міжнародного контролю над окупованим Донбасом, введення туди миротворців і поліцейських, взяття під контроль українсько-російського кордону, створення військово-цивільної адміністрації і усунення самопроголошеної "влади".

Слід додати, що в так званій "ЛНР" вже відреагували на мирний план Сайдіка по Донбасу. Там назвали його пропозиції "безвідповідальними" і ускладнючими переговорний процес. Бойовики додали, що єдиним інструментом для переговорів представників ОРДЛО з Києвом є Мінські угоди, які оккупанти щодня порушують.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ОБСЄ заявили, що існує новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити Мінські домовленості. Його вже представили на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яке відбулося в кінці 2018 року в Мілані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?