Німеччина готує серйозний удар по Росії: озвучені наслідки
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина готує серйозний удар по Росії: озвучені наслідки

Німеччина готує серйозний удар по Росії: озвучені наслідки

Німеччина вирішила до 2038 року повністю відмовитися від використання вугілля для виробництва електроенергії. Якщо там закриють всі вугільні електростанції, то це потужно вдарить по Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Експерти відзначають, що план Німеччини відмовитися від вугілля безпосередньо зачіпає інтереси Росії, яка на сьогоднішній день є найбільшим постачальником в Німеччину не тільки природного газу і нафти, але і кам'яного вугілля. Тільки за 2018 років Россия поставила в ФРН майже 13 млн тонн вугілля, що складає майже половину всього імпортованого вугілля в Німеччину. Тому російські вугільні компанії серйозно постраждають і вже найближчим часом зазнають відчутних втрат, якщо Німеччина відмовиться від вугільної енергетики.

Відомо, що в Німеччині, починаючи з 2019 року, хочуть закрити ряд вугільних електростанцій і в прискореному порядку відмовитись від виробництва електроенергії на імпортному вугіллі. Це говорить про те, що вже в найближчі десять років німецький ринок енергетичного кам'яного вугілля скоротиться на дві третини, що стане ударом для російських компаній і шахтарів.

Слід зазначити, що план щодо відмови Німеччини від вугілля ще не схвалили в парламенті та уряді. Але він з великою часткою ймовірності буде затверджений, так як його підтримали 27 з 28 членів комісії, яка більше півроку розробляла концепцію того, як Німеччина, виконуючи взяті на себе міжнародні зобов'язання щодо захисту клімату та скорочення викидів парникових газів, могла б припинити використання вугілля, не завдаючи при цьому шкоди економіці країни, енергетичним компаніям і конкретним регіонам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель виступила з гучною заявою щодо російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?