Потрібно ввести санкції проти України: Лавров виступив з новою резонансною заявою по Азову
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно ввести санкції проти України: Лавров виступив з новою резонансною заявою по Азову

Потрібно ввести санкції проти України: Лавров виступив з новою резонансною заявою по Азову
Джерело:  online.ua

ЄС повинен карати Україну, а не Росію за інцидент в Керченській протоці, в ході якого російські силовики відкрили вогонь по Уукраїнським кораблям і незаконно захопили в полон 24 українських моряків.

З черговою резонансною заявою по Азову виступив глава російського МЗС Сергій Лавров, коментуючи заклики глави МЗС Данії Андерса Самуельсене до нових санкцій проти Москви, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Там дійсно було грубе порушення правил і норм судноплавства по Керченській протоці українськими військовими судами. Тому, якщо мається на увазі покарання їх, то я думаю, вони це заслужили", - вважає Лавров.

Таким чином він в черговий раз озвучив позицію Кремля, який не визнає, що відкрито напав на кораблі ВМС України в Азовському морі. Російська влада звинувачує їх в порушенні територіальних вод РФ, хоч у Україні неодноразово закликали Путіна припинити брехати і лицемірити, нагадуючи, що Керченська протока є вільною для проходу морських суден відповідно до Конвенції ООН і Договору між Україною і Росією по Азовському морю.

В Україні підкреслюють, що таран прикордонним кораблем РФ рейдового буксира "Яни Капу" підпадає під ознаки акту агресії, а саме під пункт резолюції Генасамблеї ООН щодо нападу збройними силами держави на сухопутні, морські або повітряні сили або морські і повітряні флоти іншої держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міноборони України запевнили, що, незважаючи на російську агресію в Азовському морі, українські кораблі продовжать ходити через Керченську протоку. Якщо Україна відмовиться від цього шляху, то визнає втрату своєї території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?