"Дуже дивно": з'явилася реакція України на мирний "план Сайдика" по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

"Дуже дивно": з'явилася реакція України на мирний "план Сайдика" по Донбасу

"Дуже дивно": з'явилася реакція України на мирний "план Сайдика" по Донбасу
Джерело:  online.ua

Мирний "план Сайдика" по Донбасу є приватною пропозицією, так як не може представник ОБСЄ робити заяву від трьох організацій, включаючи ООН і Євросоюз, не обговоривши його з усіма зацікавленими сторонами.

Таким чином пропозиції спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдика по Донбасу прокоментував міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Дуже дивно, коли одна людина, навіть якщо вона працює в штаті ОБСЄ, робить пропозицію від трьох організацій - ОБСЄ, ООН, Євросоюзу - одночасно рекомендуючи, що цим організаціям слід зробити", - заявив глава МінТОТ.

Він підкреслив, що міністерству офіційно не передавали текст пропозиції Сайдика, а про зміст його плану відомо тільки з публікацій в ЗМІ. На думку Черниша, поки немає реакції з боку ООН і ЄС, цей план є просто пропозицією для обговорення.

У свою чергу заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, коментуючи "план Сайдика", заявив, що він прийнятний, але до нього є багато запитань.

"Мене цікавить, яким чином передбачена демілітаризація незаконних збройних формувань? Які терміни, які способи виведення іноземних військ з території Донбасу? Що мається на увазі під процесом амністії? І таких питань дуже багато", - підкреслив Тука.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна відкинули "план Сайдика" по Донбасу, заявивши, що він повністю перекреслює Мінські угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?