Оператор "Північного потоку-2" назвав єдину проблему для завершення проекту
Категорія
Світ
Дата публікації

Оператор "Північного потоку-2" назвав єдину проблему для завершення проекту

Оператор "Північного потоку-2" назвав єдину проблему для завершення проекту
Джерело:  online.ua

Єдиною проблемою для завершення проекту "Північний потік-2" є дозвіл Данії, яка поки розглядає вже другу заявку на будівництво російського газопроводу, який дозволить постачати газ з Росії до Європи в обхід України.

Про це повідомив фінансовий директор компанії-оператора проекту Nord Stream 2 Пол Коркоран, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Дозвіл Данії поки є єдиною проблемою. Сподіваємося, що до кінця цього року ми отримаємо цей дозвіл", - заявив Коркоран.

Він підкреслив, що будівництво першої нитки російського газопроводу "Північний потік - 2" буде завершено в листопаді поточного року, а другий - в грудні.

В кінці 2018 року повідомлялося, що в рамках "Північного потоку - 2" вже укладено близько 300 км трубопроводу. Він буде проходити в обхід України, Білорусії, Польщі та інших східноєвропейських і прибалтійських країн через виняткові економічні зони і територіальні води п'яти країн - Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Свою згоду на будівництво "Північного потоку-2" не дала тільки Данія, яка планує заблокувати або відкласти реалізацію проекту.

При цьому глава "Газпрому" Олексій Міллер переконаний, що початок постачань російського газу по "Північному потоку-2" почнеться з 1 січня 2020 року. Проти будівництва і запуску цього газопроводу виступають ряд країн, серед яких США, Польща, Молдова та інші країни Балтії.

Зокрема, в США загрожують ввести санкції, щоб заблокувати проект, який вважають виключно політичним. У Вашингтоні переконані, що Путін буде використовувати "Північний потік-2" як геополітичний важіль тиску на Європу, але в Німеччині бачать в газопроводі тільки економічний проект і заявляють, що дадуть відповідь США, якщо там не відмовляться від спроб зупинити будівництво газопроводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США висунули жорстку вимогу ЄС і Німеччині по "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?