Спецслужби РФ намагалися завербувати українських офіцерів - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецслужби РФ намагалися завербувати українських офіцерів - перші подробиці

Спецслужби РФ намагалися завербувати українських офіцерів - перші подробиці
Джерело:  online.ua

У СБУ повідомили про два випадки, коли російські спецслужби намагалися завербувати двох військовослужбовців Збройних сил, що мали доступ до секретних даних, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що офіцерів намагалися завербувати під час їхньої поїздки на тимчасово непідконтрольні Києву території Донбасу та Криму, а також при відвідуванні дипустанов РФ в Україні.

Так, російські спецслужби для залучення українських військових чинили психологічний і фізичний тиск, загрожували життю і здоров'ю військовослужбовців і членів їхніх сімей. Однак, обидва офіцери не вчинили протиправних дій на шкоду інтересам держави.

"Один з військовослужбовців розповів, що після відвідування консульської служби Росії в Україні, йому спочатку подзвонив представник дипмісії з пропозицією допомогти вирішити його питання, а пізніше у Вайбері надходили повідомлення "вербувального характеру".Військовий зазначив, що не повідомляв про це своєму командуванню, але жодних протиправних дій не вчиняв", - сказано в повідомленні.

За словами іншого військовослужбовця, він систематично відвідував анексований Крим, де відвідував родичів, і під час чергового візиту його затримали представники ФСБ і відвезли в райвідділ, де запитували про його посадові обов'язки, особовий склад. Він додав, що його примушували до конфіденційного співробітництва, пропонуючи гроші за певну секретну інформацію, а в разі відмови погрожували завдати шкоди рідним.

Как сообщал ONLINE.UA, ранее  СБУ разоблачила группу интернет-агитаторов, которых российские спецслужбы привлекли к подготовке к вмешательству в выборы президента Украины в 2019 году.  На данный момент их деятельность заблокирована в сети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?