Напруга між Україною і РФ на Азовському і Чорному морях буде посилюватися - розвідка США
Категорія
Політика
Дата публікації

Напруга між Україною і РФ на Азовському і Чорному морях буде посилюватися - розвідка США

Напруга між Україною і РФ на Азовському і Чорному морях буде посилюватися - розвідка США
Джерело:  Голос Америки

Ситуація в Азовському і Чорному морях буде загострюватися, а напругаою між Росією і Україною посилюватися.

Про це йдеться в масштабному звіті розвідувального співтовариства США щодо основних загроз, що стоять перед світом, який представив директор Національної розвідки США Ден Коутс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

"Росія продовжить військову, політичну та економічну дестабілізацію України для того, щоб пошкодити зусиллям Києва по інтеграції в ЄС і посилення зв'язків з НАТО", - йдеться в звіті.

Коутс підкреслив, що напад Росії на українські кораблі в Керченській протоці і захоплення в полон українських моряків свідчить про те, що Москва готова продовжувати обмежувати свободу навігації України в Азовському і Чорному морях та чинити політичний тиск на керівництво країни, особливо перед виборами президента в 2019 році.

"Напруга в двосторонніх відносинах буде продовжувати посилюватися в Чорному і Азовському морях, тому що кожна зі сторін буде підтверджувати суверенні права і можливості дій на морі", - додав Коутс.

У звіті Нацрозвідки США також вказано, що Кремль буде намагатися розширити свій вплив в країнах колишнього СРСР, які, як він вважає, належать до його сфери впливу. Також в документі підкреслюється, що американська розвідка вважає "операційно можливим" масштабнеий напад Росії на Україну, але "не вірогідним".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лавров закликав ЄС покарати Україну санкціями за те, що Росія незаконно напала на українські кораблі в Керченській протоці та захопила в полон українських моряків. Глава російського МЗС як і раніше стверджує, що РФ діяла в рамках міжнародного законодавства, а кораблі ВМС України нібито порушили територіальні води Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?