У Венесуелі звинувачують Росію в спробі вивезти з країни запаси золота
Категорія
Світ
Дата публікації

У Венесуелі звинувачують Росію в спробі вивезти з країни запаси золота

У Венесуелі звинувачують Росію в спробі вивезти з країни запаси золота
Джерело:  online.ua

Росія направила до Венесуели порожній літак, щоб вивести з країни 20 тонн золота.

Про це повідомила прес-служба Національної асамблеї Венесуели, передає ONLINE.UA.

"Ми отримали інформацію від співробітників Банку Венесуели: з Москви прибув літак, на якому збираються вивезти не менше 20 тонн золота. Ми вимагаємо від банку пояснень з приводу того, що відбувається. Це золото не Калікста Ортеги (глава центрального банку Венесуели - ред.), воно належить народу Венесуели ", - йдеться в повідомленні.

У Кремлі поки не відреагували на це звинувачення і не прокоментували заяву венесуельської опозиції. У той же час російські ЗМІ повідомляють, що ще 28 січня з Москви в Каракас вилетів літак авіакомпанії Nordwind без пасажирів.

Депутат парламенту, економіст, який довгий час пропрацював в Банку Венесуели, Хосе Герра пояснив, що банк уповноважений здійснювати операції з золотом. Але він підкреслив, що народ має право знати, яку транзакцію збирається робити банк, якщо це зручно для країни.

Слід зазначити, що раніше США ввели санкції проти нафтового сектора Венесуели і пригрозили позбавити всіх доходів режим Ніколаса Мадуро для того, щоб відновити демократію в цій країні. На дії США різко відреагував Мадуро. Він звернувся до Трампа з вимогою залишити Венесуелу в спокої.

Ніколаса Мадуро підтримує Кремль. У Путіна заявили, що зроблять все можливе, щоб допомогти йому втриматися в президентському кріслі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін направив сотні найманців на захист Мадуро. У Кремлі ж цю інформацію назвали неправдивими чутками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?