Німеччина готова направити військові кораблі в Чорне море для стримування агресії Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина готова направити військові кораблі в Чорне море для стримування агресії Росії

Німеччина готова направити військові кораблі в Чорне море для стримування агресії Росії
Джерело:  online.ua

Німеччина готова відправити військові кораблі в Чорне море в підтримку України в рамках стримування російської збройної агресії. В цьому запевнили представники уряду Німеччини на зустрічі із заступником міністра оборони України Анатолієм Петренко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.

В ході переговорів обговорювалися перспективи введення миротворчої місії на Донбас і розміщення в Азовському і Чорному морях спостережної місії ОБСЄ для запобігання ескалації конфлікту.

Під час обговорення питання української безпеки уповноважений з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії МЗС Німеччини Міхаель Зільберт і парламентський держсекретар Бундесверу Томас Зільбергорн заявили, що будуть надалі підтримувати Україну і домагатися звільнення військовополонених українських моряків, незаконно захоплених Росією в Керченській протоці.

Сторони також обговорили перспективи співпраці в рамках НАТО і ЄС, можливі способи підтримки України шляхом нарощування її оборонних здібностей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі обговорював президент України Петро Порошенко під час зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?