Путін через свого соратника пропонував Трампу свій "мирний" план по Донбасу - The Guardian
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін через свого соратника пропонував Трампу свій "мирний" план по Донбасу - The Guardian

Путін через свого соратника пропонував Трампу свій "мирний" план по Донбасу - The Guardian
Джерело:  online.ua

Ще в 2016 році російський глава Володимир Путін пропонував вигідний для себе "мирний" план по Донбасу Дональду Трампу. Посередником між Кремлем і командою Трампа, як виявилося, був російський олігарх Олег Дерипаска.

За даними британської газети The Guardian, Дерипаска вів переговори з главою передвиборного штабу Трампа Полом Манафортом, повідомляє ONLINE.UA.

Джерело уточнює, що переговори відбулися в серпні 2016 року в Нью-Йорку, відразу після того, як помічник Манафорта Костянтин Килимник зустрівся в Москві з Олегом Деріпаска. Останній і виконував роль комунікатора, який транслював інтереси Кремля. Зокрема, він запропонував якийсь варіант вигідного Москві плану по врегулюванню конфлікту на сході України і зняття санкцій з РФ.

Про переговори Дерипаски і командою Трампа стало відомо тільки в січні 2019 року через випадковий виток важливих юридичних документів, пов'язаних зі справою Манафорта. У цих документах зазначено, що вигідний для Москви мирний план по Донбасу обговорювалося кілька разів.

Слід зазначити, що кілька днів тому влада США несподівано прийняла рішення зняти санкції з трьох компаній російського олігарха Олега Дерипаски, які потрапили під заборону ще в квітні 2018 року. Зазначено, що обмеження були зняті з компаній "Русал", En + і "Євросибенерго". У Конгресі США обурені цим рішенням і вимагають до 5 лютого надати пояснення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЗМІ розкрили подробиці ще однієї таємної зустрічі Путіна і Трампа, яка проходила без перекладача з американської сторони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?