Епідемія кору в Україні: в МОЗ прийняли рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія кору в Україні: в МОЗ прийняли рішення

Епідемія кору в Україні: в МОЗ прийняли рішення
Джерело:  Укрінформ

МОЗ не буде оголошувати епідемію кору в Україні. Про це повідомила в.о. МОЗ України Уляна Супрун після засідання Кабінету міністрів 30 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми не будемо оголошувати епідемію", - повідомила Супрун.

При цьому вона підкреслила, що важливо розширити доступність українців до вакцин. Супрун в черговий раз запевнила, що в поліклініках країни є в достатній кількості безпечні вакцини, які здатні захистити жителів України від смертельної вірусної інфекції.

Слід зазначити, що тільки за останній місяць в Україні від кору померло п'ятеро осіб, а з початку року захворіли на кір близько 12 тисяч українців, більшість з яких - діти. За 2018 рік кір забрав 16 життів, а перехворіли цією інфекцією 55 тісяч жителів країни.

Тому в МОЗ закликають українців вакцинуватися, нагадуючи, що щеплення КПК дітям роблять в 1 рік та в 6 років. Дорослим людям, яким у дитинстві не робили щеплення від кору, медики рекомендують також пройти вакцинацію, так як ризики заразитися дуже високі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що взимку 2018-2019 року Україну атакували три віруси грипу, які смертельно небезпечні для людей. Два з них протікають важко і з ускладненнями, а також можуть викликати епідемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?