"РФ повинна це зробити": в США нарешті прокоментували новий план по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

"РФ повинна це зробити": в США нарешті прокоментували новий план по Донбасу

"РФ повинна це зробити": в США нарешті прокоментували новий план по Донбасу
Джерело:  online.ua

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що представник глави ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік не пропонував відмовитися від Мінських домовленостей, а, першочергово, мав на увазі відведення важкого озброєння та виведення іноземних військ.

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що підготовлено новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має прийти на зміну Мінським угодам.

"Ми маємо ці угоди, і вони важливі, адже вони встановили припинення вогню, вони встановили ключові правила. Йдеться про відведення важкого озброєння, виведення іноземних військ, незаконних збройних формувань, відновлення державного кордону між Україною та Росією. Це дуже важливі пункти, і ми не хотіли би їх втрачати, позбувшись мінських угод", - сказав американський дипломат.

Він також наголосив, що першочергово Росія повинна зупинити війну на Донбасі і дозволити ввести туди миротворчу місію ООН.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що Росія намагається вплинути на вибори в Україні та політику влади. Окрім того, він зазначив, що Кремль хоче представити уряд України в невигідному світлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?