Путін: Росія готова захищати віруючих в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін: Росія готова захищати віруючих в Україні

Путін: Росія готова захищати віруючих в Україні
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія залишає за собою право реагувати в разі загрози порушення права на свободу віросповідання в сусідніх країнах. Про це він сказав на заході з нагоди десятиріччя інтронізації очільника РПЦ Кирила, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Очільник Кремля вкотре поскаржився на нібито втручання української влади у церковні справи і додав, що в Росії подібні дії вважають "абсолютно неприпустимими".

"Ми поважали і будемо поважати незалежність церковного життя, тим більше - в сусідній суверенній країні. Тим не менш, залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі і на свободу віросповідання", - підкреслив Путін.

Окрім того, російський президент подякував Кирилу за "духовне годування" російського воїнства і заявив, що це нібито допомагає офіцерам і солдатам бути переконаним у своїй "моральній правоті".

Також Путін відзначив зусилля глави РПЦ у "зміцненні довіри" між країнами і народами і висловив сподівання, що "Російська православна церква і надалі матиме дієву миротворчу силу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін прокоментував ймовірність початку ядерної війни. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?