"Дуже тривожні слова": в Україні відреагували на скандальну заяву Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Дуже тривожні слова": в Україні відреагували на скандальну заяву Путіна

"Дуже тривожні слова": в Україні відреагували на скандальну заяву Путіна
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що висловлювання очільника Кремля щодо подальших планів через створення ПЦУ є дуже тривожними. Однак Україна не дозволить Росії використовувати вірян у своїх іграх, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter політикині.

Вона нагадала, що такий сценарій очільник Кремля уже використовував.

Путін заявив, що створення Православної церкви України не має ніякого стосунку до віри. Він підкреслив, що Росія готова "захищати" українських вірян та "свободу віросповідання".

"Дуже тривожні висловлювання Кремля і Російської православної церкви. Минулого разу, коли Путін вирішив "захистити" українських громадян, він почав військове вторгнення в Україну. Свобода віросповідання повністю шанується в Україні. Ми не дозволимо РФ використовувати віруючих в своїх іграх", - написала  Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, раніше президент РФ заявляв про захист російськомовних українців в уже тепер окупованому Донбасі та анексованому Криму. Окрім того, він уже неодноразово заявляв про можливий "важкий і кровавий характер" подальшого розвитку подій в Україні після створення Православної церкви.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як Путін відповів на питання про те, як буде виглядати Росія після нього. Він осадив журналіста, заявивши, що не збирається залишати крісло президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?