Вражаюча сума: скільки Росія і Білорусь вже витратили на "об'єднання"
Категорія
Політика
Дата публікації

Вражаюча сума: скільки Росія і Білорусь вже витратили на "об'єднання"

Вражаюча сума: скільки Росія і Білорусь вже витратили на "об'єднання"
Джерело:  online.ua

Держсекретар Союзної держави Григорій Рапота заявив, що Білорусь виділила з бюджету на реалізацію "об'єднавчих" програм з РФ більше 920 мільйонів рублів, в той час як Росія витратила вже понад 1,5 мільярда рублів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруський "Інтерфакс".

Він додав, що країни уже готують проекти концепцій близько 15 нових союзних програм в галузі оборонної промисловості, безпеки та військово-технічного співробітництва. Також держсекретар нагадав, що в минулому році завершилася робота з узгодження і підготовки для затвердження на засіданні Вищої держради проекту військової доктрини Союзної держави.

Рапота відзначив, що в цілому обсяг бюджетних коштів, виділених білоруською стороною на реалізацію подібних програм і заходів в 2018 році склав більше 920 млн російських рублів (близько 71% від запланованого).

"На російській стороні ці цифри склали понад 1 млрд 640 млн російських рублів (майже 72% відповідно)", - уточнив він.

Як відомо, нещодавно президенти РФ і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко домовилися знову зустрітися, щоб обговорити питання функціонування Союзної держави і двосторонніх відносин.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Путіна прокоментували слова Лукашенка про розрив союзу Білорусі з Росією. У МЗС РФ заявили, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?