"Це вдарить по Росії": як Україна з партнерами поставить Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це вдарить по Росії": як Україна з партнерами поставить Путіна на місце

"Це вдарить по Росії": як Україна з партнерами поставить Путіна на місце

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Україна разом зі своїми партнерами по по антиросійській коаліції готує Азовський пакет санкцій, який став наслідком агресії Кремля у Азовському морі, передає ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

За словами чиновника, наразі уже є певні зрушення, але коли ці обмеження буде ухвалено, це вкотре вдарить по Росії та поставить її на місце. Омелян зазначив, що за період воєнної агресії Росії України зазнала значних збитків. Ця цифра наближається до позначки у 10 мільярдів гривень, якщо брати сукупно і державні підприємства, і "Адміністрацію морських портів України", і вплив на регіон.

"Готуємо з нашими партнерами по антиросійській коаліції "Азовський пакет" санкцій. Цього тижня спецмісія ЄС перебуває в регіоні. Станом на сьогодні, ми маємо фактично вільний прохід Керченською протокою, але він – далекий до ідеального в нашому розумінні. Судна не повинні на вході чи на виході очікувати по декілька годин, раніше ця позначка взагалі дорівнювала нулю. Зараз судна очікують в середньому 15 годин, а ще зовсім нещодавно це було багато діб. Але ми віримо, що хоча і складно знайти в ЄС консенсус, що Азовський пакет санкцій буде прийнято. Це вкотре вдарить по Росії та повинно поставити її на місце", - розповів Омелян.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 жовтня  Європейський парламент схвалив проект резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає посилення санкцій проти Росії в разі загострення ситуації в Азовському морі.  Європейські парламентарії визнали, що Росія намагається привласнити Азовське море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?