Догралися: США готують військову відповідь на порушення Росією ядерного договору
Категорія
Політика
Дата публікації

Догралися: США готують військову відповідь на порушення Росією ядерного договору

Догралися: США готують військову відповідь на порушення Росією ядерного договору
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США виходять з історичного договору про контроль над ядерними озброєннями епохи холодної війни через те, що Росія роками порушувала домовленості. Зразуж після цього американський лідер Дональд Трамп повідомив, що Сполучені Штати розпочнуть підготовку військової відповіді на порушення Росією її зобов’язань за ДРСМД.

Про це йдеться у заяві глави США, опублікованій 1 лютого на сайті Білого дому, передає ONLINE.UA.

"Ми не можемо бути єдиною країною в світі, яка в односторонньому порядку пов'язана цим або будь-яким іншим договором. Ми візьмемося за розробку варіантів нашої власної військової відповіді і будемо працювати з НАТО та іншими нашими союзниками і партнерами, щоб позбавити Росію будь-яких військових переваг, які вона отримує від своєї незаконної поведінки", - заявив президент Трамп.

Очільник Білого дому підкреслив, що союзники по НАТО підтримують рішення США, тому що "повністю усвідомлюють загрозу, яку становлять порушення Росії".

Водночас Трамп запевнив, що США готові до переговорів з РФ щодо контролю над ядерним озброєнням.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що канцлерка ФРН Ангела Меркель планує втрутитися в конфлікт США та РФ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?