В Мінкульті пояснили, що буде, якщо УПЦ МП не перейменується
Категорія
Україна
Дата публікації

В Мінкульті пояснили, що буде, якщо УПЦ МП не перейменується

В Мінкульті пояснили, що буде, якщо УПЦ МП не перейменується
Джерело:  interfax.com.ua

У Міністерстві культури України мають надію, що Українська православна церква Московського патріархату виконає закон про перейменування в Російську православну церкву, оскільки від цього надалі буде залежати позиція держави, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс".

"Закон не є декларативним, він не є загальним, він має чіткі критерії за якими можна визначити релігійну організацію, яка підпадає під його норми", - сказали у відомстві.

Окрім того, в Мінкульті додали, що УПЦ МП повністю потрапляє під дію закону і зобов'язана перейменуватися.

"Ми дуже сподіваємося, що буде прийнято відповідне адекватне рішення і тоді буде можливість і релігійним громадам у себе на місцях внести відповідно до закону зміни до своїх статутів... Від дій керівництва цієї церкви будуть залежати і дії держави, як вона буде реагувати на абсолютне виконання норм закону або на свідомий непослух", - зазначив представник Мінкульту.

Він додав, що якщо закон не буде дотриманий, то після консультацій з Мін'юстом будуть прийматися відповідні рішення на рівні уряду.

"Це відкриває можливості для держави самостійно вибрати і назвати цю релігійну організацію. Я не думаю, що це найкращий випадок для самих релігійних організацій, коли їм будуть пропонувати якісь назви", - кажуть в Мінкульті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в УПЦ Московського патріархату вирішили, що не будуть проводити спільні служби з Православною церквою України, яка отримала Томос про автокефалію. Там як і раніше вважають єдину помісну церкву України "неканонічною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?