"Це вам не колонія": в Євросоюзі розгорівся новий гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це вам не колонія": в Євросоюзі розгорівся новий гучний скандал

"Це вам не колонія": в Євросоюзі розгорівся новий гучний скандал
Джерело:  online.ua

Владу Великої Британії обурив термін "колонія" щодо Гібралтару, який вжив Європейський Союз у своєму офіційному документі, передає ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

Зазначається, що відповідний термін був використаний в сьогоднішньому рішенні послів ЄС щодо майбутнього безвізу для британців. Документ перераховує британські території, громадяни яких мають право на безвізовий в'їзд у ЄС після Brexit.

"Стосовно Гібралтару в документі було зроблено примітку: "колонія Британської Корони". Також зазначено, що між Іспанією і Британією є суперечка щодо суверенітету над Гібралтаром", - сказано в повідомленні.

У відповідь на це представник прем'єр-міністерки Великої Британії заявив, що "взагалі неприпустимо описувати Гібралтар таким словесним маркером".

"Гібралтар не є колонією, і це взагалі неприйнятно - називати його так. Гібралтар є повноцінною частиною британської сім'ї і має зрілі і сучасні конституційні відносини з Великобританією", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністерка праці і пенсійного забезпечення Великої Британії Ембер Радд назвала президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера "жахливим". Окрім того, вона додала, що необхідні офіційні скарги на його поведінку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?