Переговорів більше не буде: в США поставили жорсткий ультиматум Росії по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговорів більше не буде: в США поставили жорсткий ультиматум Росії по Україні

Переговорів більше не буде: в США поставили жорсткий ультиматум Росії по Україні
Джерело:  online.ua

США не продовжуватимуть переговори з Росією по Україні, поки Кремль не звільнить незаконно захоплених українських моряків в полон у Керченській протоці.

Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства України в США.

Під час брифінгу в Брюсселі Волкер поставив категоричну вимогу Росії. Він заявив, що США закликають негайно звільнити українських військовополонених моряків, щоб знову повернутися до дипломатичного вирішення проблеми.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам показують українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських судів в міжнародних водах, стрілянина по ним і моряки, які до сих пір затримані в Росії", - підкреслив Волкер, зазначивши, що США володіють повною інформацією про свавілля Росії в районі Керченської протоки.

Волкер додав, що США і Європа розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії за її незаконні дії в Керченській протоці. За його словами, вони будуть введені, якщо Росія не звільнить українських моряків і буде продовжувати контроль над Керченською протокою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО Йенс Столтенберг від імені НАТО знову закликав Росію негайно звільнити захоплених в листопаді українських моряків і кораблі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?