Італія завадила: в ЄС заблоковано рішення про визнання Гуайдо президентом Венесуели
Категорія
Політика
Дата публікації

Італія завадила: в ЄС заблоковано рішення про визнання Гуайдо президентом Венесуели

Італія завадила: в ЄС заблоковано рішення про визнання Гуайдо президентом Венесуели
Джерело:  online.ua

У Бухаресті відбулося засідання глав МЗС країн Євросоюзу, на якому голосували за компромісне рішення Європарламенту про визнання Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Це рішення було заблоковано Італією.

Про це повідомило агентство ANSA з посиланням на дипломатичні джерела, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що Італія стала єдиною з 28 країн ЄС, які були присутні на засіданні глав міністерств закордонних справ, яка відмовилася визнавати Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Відомо, що Італію побічно підтримують Греція, Кіпр, Словаччина і Австрія.

Перед голосуванням, глава МЗС Італії Манліо Ді Стефано пояснив позицію своєї країни. Він заявив, що Італія не хоче підтримувати невибраних політиків, вважаючи за краще виключно дипломатичні шляхи вирішення ситуації, оскільки не бажає повторення Лівії. У відповідь на це Гуайдо закликав владу Італії визнати його тимчасовим президентом Венесуели, так як це єдиний спосіб припинити масові вбивства в країні.

"Мадуро повністю втратив контроль над країною, в якій здійснюються масові вбивства і арешти силами спеціальних поліцейських сил FAES. За тиждень спецназом поліції вбито 70, відправлено за грати 700 осіб, в тому числі 80 дітей", - підкреслив Гуайдо.

Слід зазначити, що Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели і закликав ЄС зробити те ж саме. За це рішення віддали свої голоси 439 європарламентарів, проти виступили 104.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ніколас Мадуро зізнався, що у влади Венесуели є російське озброєння "найвищого рівня", а персонал пройшов підготовку в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?