Путін наказав створити нові гіперзвукові балістичні ракети в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін наказав створити нові гіперзвукові балістичні ракети в Росії

Путін наказав створити нові гіперзвукові балістичні ракети в Росії
Джерело:  online.ua

Росія не тільки тимчасово виходить з договору про ракети середньої і меншої дальності з США, але і починає розробку новітніх гіперзвукових ракет версії "Калібру".

Наказ про запуск виробництва в Росії "Калібрів" надав президент РФ Володимир Путін міністру оборони РФ Сергію Шойгу, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

Відзначається, що Путін погодився з двома пропозиціями Шойгу про заходи у відповідь Росії на тимчасове припинення дії ДРСМД з боку США. Серед них: початок науково-дослідницьких робіт щодо використання пускових установок морського базування ракет "Калібр" в наземному варіанті, а також початок створення наземних комплексів гіперзвукових балістичних ракет середньої і меншої дальності.

Нагадаємо, крилаті ракети "Калібр" вже є на озброєнні у Росії, незважаючи на те, що подібне озброєння було заборонено ДРСМД. У Москві запевняли, що "Калібри" встановлювалися тільки на ракетні кораблі, не порушуючи ракетний договір, який не дозволяв встановлювати подібні ракети на сухопутні установки.

При цьому в Пентагоні повідомляють, що у Москви готові кілька батальйонів крилатих ракет, які несуть загрозу для Європи, що категорично заперечують у Путіна. У НАТО також визнають, що Росія порушує договір РСМД.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін заявив про вихід Росії з ДРСМД і пригрозив США дзеркальною відповіддю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?