Відоме британське видавництво потрапило в скандал через "нічийний" Крим
Категорія
Світ
Дата публікації

Відоме британське видавництво потрапило в скандал через "нічийний" Крим

Відоме британське видавництво потрапило в скандал через "нічийний" Крим
Джерело:  online.ua

Найбільше і найвідоміше видавництво дитячої літератури у Великій Британії Usborne Publishing випустило атлас, в якому Крим назван територією, "оспорюваною Україною і Росією".

На це звернув увагу український журналіст Олексій Мустафін, який опублікував скрін скандального аталаса, передає ONLINE.UA.

"У видавництві Usborne не знають слово оссupied", - обурився журналіст.

Слід зазначити, що на сайті видавництва можна знайти приклади і інших атласів, де Крим вказаний як "спірна територія".

Нагадаємо, багато європейських видавництв неодноразово потрапляли в скандал через позначень Криму на атласах і картах світу. Раніше німецька видавнича група Mair Dumont випустила нові атласи, в яких позначила Крим "окремою державою". Німецькі видавці в позначеннях вказали, що Сімферополь входить до складу держави Крим, в той час, як місто Суми, наприклад, входить до складу України. Це ж видавництво до цього випускало атласи світу з "російським" Кримом і відмовлялося виправити помилку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Twitter потрапив в гучний дипломатичний скандал через те, що верифікував профіль так званого "представництва" Міністерства закордонних справ Росії в окупованому Сімферополі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?