Google закриває свою соцмережу: відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Google закриває свою соцмережу: відома причина

Google закриває свою соцмережу: відома причина
Джерело:  online.ua

З 2 квітня 2019 року закривається соціальна мережа Google+. Користувачі соцмережі повинні до цього моменту зберегти всі свої архівні фото та відео, так як весь контент з акаунтів буде видалений.

Про це йдеться в блозі компанії Google, повідомляє ONLINE.UA.

У Google вирішили закрити свою соцмережу, так як вона користується низькою популярністю у користувачів. Вже з 4 лютого в Google+ не можна буде створювати профілі, сторінки, спільноти і заходи, але користувачам залишать два місяці на те, щоб зберегти свою інформацію.

Модераторам спільнот в Google+ також дали можливість завантажити і зберегти потрібні дані спільноти. З початку березня їм також можна буде завантажити додаткові дані, такі як вміст, фотографії та інформацію про автора з усіх записів у відкритому суспільстві.

Відзначається, що кнопка "Вхід з Google+" на різних сайтах і в додатках також перестане працювати в найближчі тижні, але замість неї з'явиться кнопка входу з обліковим записом Google, яка буде працювати аналогічним чином.

Нагадаємо, соціальна мережа Google+ була запущена в 2011 році. За вісім років роботи в ній було створено майже 550 млн акаунтів.

Слід додати, що у вересні 2018 року в Google анонсували закриття соціальної мережі. Тоді причиною цього рішення називали баг, через який дані користувачів могли потрапити в сторонні руки. У грудні Google повідомила про усунення ще однієї уразливості в Google+ API, через яку терміни закриття соціальної мережі змістилися з серпня на квітень 2019 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Франції Національна комісія у справах інформаційних технологій (CNIL) і прав людини оштрафувала компанію Google на 50 мільйонів євро. Основною причиною такого великого штрафу стало порушення європейських правил про захист персональних даних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?