Росія готує атаку: німецький політик зробив тривожний прогноз про плани Путіна на Приазов'ї
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готує атаку: німецький політик зробив тривожний прогноз про плани Путіна на Приазов'ї

Росія готує атаку: німецький політик зробив тривожний прогноз про плани Путіна на Приазов'ї
Джерело:  Укрінформ

Росія зробить все спроби, щоб прокласти сухопутний коридор з України в окупований Крим. Під загрозу можуть потрапити Бердянськ і Маріуполь, де агресор готує "комбінацію" військових дій, кібератак і гібридних акцій.

Такий тривожний прогноз про плани Путіна на Приазов'ї зробив керівник програм Східної Європи та Центральної Азії в Німецькому товаристві зовнішньої політики Штефан Майстер, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрфінформ.

Німецький експерт вважає, що небезпека для України з боку Росії зростає. Він прогнозує, що навіть якщо в даний час спроби пробити наземний коридор до Криму з боку агресора знизяться, то після запуску "Північного потоку-2" і президентських виборів в Україні, вони активізуються.

Майстер допускає, що це може бути і не відкритий напад, а провокації воєнного характеру, кібератаки і гібридні акції, спрямовані на те, щоб спровокувати зростання невдоволення.

Німецький політик також прокоментував напад Росії на українські кораблі в Керченській протоці і захоплення в полон 24 моряків. Він вважає, що ця атака мала дві мети: представити Петра Порошенко "слабким" перед президентськими виборами, оскільки у глави України не було можливості повномасштабної відповіді, а також перевірити реакцію Заходу, яка виявилася вкрай млявою і може бути сприйнята Росією як "дозвіл" продовжувати свою тактику.

Майстер переконаний, що атака українських кораблів в Азовському морі є частиною плану Путіна з підготовки грунту для перетворення цього моря у внутрішнє. Крім цього, за твердженням німецького політика, Кремль не має наміру залишати спроб економічно послабити Україну та посилити її внутрішні проблеми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США поставили жорсткий ультиматум Росії, заявивши, що переговорів по Донбасу не буде до тих пір, поки Путін не звільнить незаконно захоплених в полон українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?