Митрополит Епіфаній офіційно став предстоятелем ПЦУ: яскраві фото з інтронізації
Категорія
Україна
Дата публікації

Митрополит Епіфаній офіційно став предстоятелем ПЦУ: яскраві фото з інтронізації

Митрополит Епіфаній офіційно став предстоятелем ПЦУ: яскраві фото з інтронізації
Джерело:  online.ua

3 лютого в Києві відбулася урочиста інтронізація митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який тепер офіційно став предстоятелем ПЦУ. Інтронізація Епіфанія проходила в Софії Київській в присутності президента України Петра Порошенка, українських міністри і представників делегації Вселенського патріархату.

ONLINE.UA зібрав яскраві фото з інтронізації Епіфанія, які були опубліковані в соцмережах.

На урочистому богослужінні, під час якого було зведено на престол главу ПЦУ, Епіфанія одягли в одяг предстоятеля. Спеціальна мантія для нього була зшита в Михайлівському монастирі, а трон для глави ПЦУ виготовили з дуба, який обшили оксамитом.

Слід зазначити, що інтронізація Епіфанія відбулася в його день народження - 3 лютого голові ПЦУ виповнилося 40 років. Український глава Петро Порошенко привітав митрополита Київського і всієї України з історичною подією.

"З Вами, Ваше Блаженство, пов'язані надії багатьох людей. Я щиро вітаю Вас із зведенням на київський престол. Дуже важливо, що сьогодні є привід для ще одного привітання. Вітаю Вас, Ваше Блаженство, з сорокаріччям. Бажаю Вам сил, мудрості, розуміння і підтримки", - сказав Порошенко.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію інтронізації Епіфанія, який сьогодні офіційно став предстоятелем ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?