У Лондоні готують план екстреної евакуації королеви Єлизавети II: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лондоні готують план екстреної евакуації королеви Єлизавети II: що сталося

У Лондоні готують план екстреної евакуації королеви Єлизавети II: що сталося
Джерело:  online.ua

Офіційний Лондон підготував план евакуації королеви Єлизавети II та членів королівської сім'ї з Великої Британії. Його застосують в разі виникнення заворушень в країні через жорсткий і невпорядкований Brexit, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Відзначається, що плани екстреної евакуації королеви існували ще з часів холодної війни. Тепер їх перепрофілюють на випадок виникнення хаосу в Великій Британії в разі виходу країни зі складу ЄС без угоди.

За даними джерела, королеву Єлизавету II і членів королівської сім'ї в разі евакуації вивезуть в безпечні місця подалі від Лондона. Куди конкретно вивезуть монархиню та її спадкоємців, не вказується.

Прихильники Brexit в парламенті назвали підготовку евакуації королеви непотрібною панікою з боку чиновників. Вони нагадали, що високопоставлені члени королівської сім'ї залишалися в Лондоні навіть під час бомбардувань у Другій світовій війні.

Слід нагадати, що раніше британський парламент відхилив угоду по Brexit, якої вдалося досягти Терезі Мей з країнами ЄС. Прем'єрку Великої Британії зобов'язали повернутися до переговорів, але в Євросоюзі відмовляються переглядати угоду, вважаючи, що там прописані кращі умови для Brexit.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Великій Британії можуть ввести воєнний стан, щоб запобігти хаосу і безладдю в разі виходу зі складу Європейського союзу без попередньої згоди. Офіційний Лондон не виключає, що в країні можуть виникнути хаос і громадянська непокора, в результаті чого не уникнути загибелі людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?