"Жалюгідне видовище": в РПЦ скандально відреагували на інтронізацію Епіфанія
Категорія
Світ
Дата публікації

"Жалюгідне видовище": в РПЦ скандально відреагували на інтронізацію Епіфанія

"Жалюгідне видовище": в РПЦ скандально відреагували на інтронізацію Епіфанія
Джерело:  online.ua

У РПЦ назвали "жалюгідним видовищем" інтронізацію митрополита Епіфанія, яка відбулася 3 лютого в Софійському соборі в Києві. У патріарха Кирила впевнені, що помісні церкви світу не визнали ПЦУ і не підтримали рішення Вселенського патріархату надати Томос про автокефалію Україні.

Про це заявив прес-секретар Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, священик Олександр Волков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Жалюгідне видовище. Константинопольський патріархат залишився в повній самоті зі своєю клонованою "овечкою Доллі". Ця самотність сприймається абсолютно однозначно: нікому в світовому православ'ї не потрібен розкол", - заявив Волков.

У РПЦ досі не можуть змиритися зі створенням в Україні незалежної церкви. Патріарх Кирило неодноразово робив скандальні заяви на адресу ПЦУ, яку називає "церковною організацією, в якій немає благодаті".

Надання автокефалії ПЦУ обговорюється не тільки на рівні РПЦ, а й на рівні Кремля. Російський глава Володимир Путін навіть скликав засідання Ради Федерації, щоб обговорити церковну ситуацію в Україні.

Більш того, кілька днів тому Путін пригрозив, що буде захищати віруючих в Україні. Він вважає, що "українська влада втручається в справи церкви", на що Кремль не збирається закривати очі.

Проте, в Україні зафіксовано масовий перехід парафій і громад колишньої УПЦ МП в Православну церкву України. На сьогоднішній день вже більше 150 парафій УПЦ МП приєдналися до ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA публікував яскраві фото з інтронізації Епіфанія, який сьогодні офіційно зійшов на престол і очолив ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?