Криза у Франції: Макрон задумався про проведення референдуму
Категорія
Політика
Дата публікації

Криза у Франції: Макрон задумався про проведення референдуму

Криза у Франції: Макрон задумався про проведення референдуму
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон задумався про проведення референдуму в країні на тлі кризи, що виникла через протести "жовтих жилетів". Референдум у Франції з високою ймовірністю можуть провести 26 травня, в день виборів до Європарламенту, передає ONLINE.UA з посиланням на французьку газету Le Journal du Dimanche.

Відзначається, що відповідальний за вибори у Франції відділ МВС вже почав переговори з друкарнями про підготовку бюлетенів для референдуму. Не виключається, що потрібно буде діяти дуже швидко і менш, ніж за тиждень, підготувати народне голосування.

При цьому наголошується, що ще кілька днів тому Макрон заявляв журналістам, що питання про проведення референдуму у Франції вимагає "неабияких роздумів". Але, за даними джерела, президент Франції вже майже визначився з цим питанням, хоч і розглядає кілька варіантів подальшого розвитку подій в рамках виниклої кризи в країні.

Слід додати, що проведення референдуму у Франції є одним з вимог руху "жовтих жилетів". Учасники протесту хочуть, щоб в країні створили інструмент, який дозволяв би громадянам безпосередньо голосувати за зміни в законодавстві, якщо та чи інша ініціатива набере потрібну кількість підписів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон прийняв рішення офіційно розпочати національні дебати, метою яких є спроба відповісти на вимоги руху "жовтих жилетів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?