Долетить до мети за півхвилини: у Путіна пригрозили Заходу зброєю судного дня
Категорія
Світ
Дата публікації

Долетить до мети за півхвилини: у Путіна пригрозили Заходу зброєю судного дня

Долетить до мети за півхвилини: у Путіна пригрозили Заходу зброєю судного дня
Джерело:  online.ua

У Росії заявили про створення ракети, яка зможе долетіти до мети за півхвилини і стане зброєю судного дня для Заходу. Йдеться про стратегічний підводномий безпілотник "Посейдон", який в оборонно-промисловому комплексі РФ називають невразливим.

Член Ради Федерації РФ Сергій Цеков пригрозив цією зброєю Заходу, заявивши, що "Посейдон" допоможе "напоумити американців та європейців", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Буде створена ракета, яка долетить, куди треба, за півхвилини. Звичайно, всіх характеристик не знаю, але це відповідь, це рішення яке, сподіваюся, напоумить американців, європейців, в кінці кінців, змусить більш активно діяти у відношенні американців, щодо вимог до американців про збереження ДРСМД з боку НАТО", - заявив Цеков.

У свою чергу член комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Франц Клінцевич зазначив, що Росії знадобиться близько двох років на створення гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності. Він підкреслив, що це процес непростий, хоч у РФ і є багато нароботок, включаючи радянських ракети.

Слід додати, що раніше Міноборони РФ публікувало відео з презентацією "Посейдона". А напередодні президен РФ Володимир Путін повідомив про завершення ключового етапу випробувань безлюдного підводного апарату.

 Вперше про створювання в Росії безпілотного підводного апарату з ядерною енергетичною установкою Путін розповів в своєму посланні Федеральним зборам в минулому році. Тоді він заявляв, що "Посейдони" можуть бути оснащені як звичайними, так і ядерними боєприпасами, і будуть здатні знищувати об'єкти інфраструктури супротивника, авіаносні угруповання і так далі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії стартували підводні випробування стратегічного безпілотного апарату "Посейдон", здатного нести ядерні боєзаряди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?