Сало, гірчиця і чорний хліб: Супрун розповіла, які бутерброди корисні для здоров'я
Категорія
Україна
Дата публікації

Сало, гірчиця і чорний хліб: Супрун розповіла, які бутерброди корисні для здоров'я

Сало, гірчиця і чорний хліб: Супрун розповіла, які бутерброди корисні для здоров'я
Джерело:  online.ua

Бутерброди з ковбасою є шкідливою їжею, яка може привести до серцево-судинних захворювань. Здоровою альтернативою ковбасі може стати скибочка сала, чорний хліб і гірчиця.

Про це написала на своїй сторінці в соцмережі і. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає ONLINE.UA.

"Хліб, масло, ковбаса. Звичний для багатьох сніданок, перекус, обід, полуденок або вечеря. Втім, такий бутерброд - їжа нездорова, марна і досить дорога. Білий хліб містить багато солі. В 100 грамах хліба - приблизно п'ята частина денної норми солі. Хоча в залежності від приготування хліба, ця цифра може відрізнятися і бути значно вище. Це викликає ризик захворіти серцево-судинними хворобами, переважно пов'язаними з високим артеріальним тиском або серцевою недостатністю", - написала Супрун.

Тому вона закликала українців відмовитися від ковбаси на користь "здорових" продуктів. Для правильних бутербродів, на думку Супрун, відмінно підійдуть: висівковий або житній хліб, печене м'ясо, печінковий паштет, овочі, фрукти і зелень, сир.

"Здорова альтернатива ковбасі - це скибочка сала, чорний хліб і гірчиця. Всі ці варіанти значно корисніше і дешевше ковбаси, і підійдуть всієї сім'ї", - підсумувала Супрун.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Супрун розвіяла популярний міф про небезпечну дозу алкоголю, підкресливши, що незалежно від кількості випитого алкоголю, він завдає непоправної шкоди здоров'ю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?