В ОБСЄ закликали Путіна до "жесту доброї волі"
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОБСЄ закликали Путіна до "жесту доброї волі"

В ОБСЄ закликали Путіна до "жесту доброї волі"
Джерело:  online.ua

 Звільнення Володимиром Путіним затриманих українських моряків та захоплених кораблів в якості жесту доброї волі було б хорошим початком для деескалації в Азовському морі. З такою заявою виступив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер, передає ONLINE.UA з посиланням на Profil.

"Події в Азовському морі та Керченській протоці впливають на Чорноморський регіон. І тому важливо, щоб Україна та РФ розпочали діалог на двосторонній чи міжнародній основі з тим, щоб знизити ризик подальшого напруження в регіоні. Ми закликали обидві сторони використати наявні інструменти з деескалації, які є як в ОБСЄ, так і за межами організації. Хорошим початком було б звільнення затриманих моряків та захоплених кораблів в якості жесту доброї волі", - сказав він.

Генсек також додав, ОБСЄ може запропонувати наявні інструменти для деескалації ситуації.

"Віденський документ про заходи зміцнення довіри та безпеки передусім розроблений для того, щоб допомогти країнам-членам розвіяти та прояснити сумніви стосовно намірів один одного, які можуть розглядатися як загрозливі чи ж неправильно інтерпретовані. Існує низка заходів із зміцнення довіри та безпеки спеціального для Чорноморського регіону. ОБСЄ готова в будь-який час допомогти та надати свої механізми із запобігання конфліктів з метою зниження напруження", - заявив генсек ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 жовтня  Європейський парламент схвалив проект резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає посилення санкцій проти Росії в разі загострення ситуації в Азовському морі.  Європейські парламентарії визнали, що Росія намагається привласнити Азовське море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?