Чи буде масштабний наступ Росії на Україну після виборів - неочікуваний прогноз експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи буде масштабний наступ Росії на Україну після виборів - неочікуваний прогноз експерта

Чи буде масштабний наступ Росії на Україну після виборів - неочікуваний прогноз експерта

Аналітик з питань Євразії американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor Юджин Чаусовський запевняє, що Росія щосили намагатиметься вплинути на вибори в Україні і використовуватиме для цього різні тактики – і вона може зробити чимало. Однак, на його думку, Москва не ризикуватиме, розпочинаючи прямий наступ на Україну, бо у неї немає таких ресурсів, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

Також експерт наголосив, що Путіна зупиняє ймовірність зіткнення зі сильним супротивом, адже у прямих військових діях можуть взяти учать війська США і НАТО. Такий розвиток подій – великий ризик для Кремля.

"У Росії, можливо, був шанс вдатися до таких дій на самому початку конфлікту, але зараз вже впродовж понад чотирьох років Україна мала час для розвитку свого військового потенціалу, є західна підтримка: як в сфері безпеки, так і економічна, здійснюється тиск на Росію – і це тільки збільшує ціну", – пояснив він.

За словами аналітика, Росія не має наміру анексувати всю Україну – для цього у неї просто немає ресурсів.

"Тому кінцева мета Росії полягає в тому, щоб по суті перешкодити західній інтеграції України, підірвати зусилля влади, спробувати заблокувати рух України в бік Заходу", – додав експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія готує диверсійно-терористичний акт на Донбасі із застосуванням хімічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?