Люди під загрозою, гинуть тварини: окупанти довели Крим до нової катастрофи
Категорія
Україна
Дата публікації

Люди під загрозою, гинуть тварини: окупанти довели Крим до нової катастрофи

Люди під загрозою, гинуть тварини: окупанти довели Крим до нової катастрофи
Джерело:  kerch.fm

В окупованому Криму виникла нова екологічна катастрофа, яка загрожує здоров'ю людей. Її спровокували окупанти через незаконний видобуток піску з Плавнів Нижньо-Чурбашенського хвостосховища - вони зруйнували частину дамби і тепер токсичні відходи та хімікати потрапляють прямо в море.

Про тривожну ситуацію в окупованому Криму повідомляє "Керчь.ФМ", передає ONLINE.UA.

У повідомленні зазначено, що незважаючи на обурення екологів, громадськості та правоохоронних органів, окупанти збільшують видобуток піску, після промивання якого слив хімікатів йде прямо в море і потрапляє на міські пляжі. Після знищення частини дамби, яка перешкоджала потраплянню токсичних відходів в море, вже почали гинути тварини, а у жителів Приозерного через це підвищилася кількість хронічних бронхо-легеневих захворювань.

Активісти б'ють на сполох через ситуацію, що склалася. Вони підкреслюють, що видобуток і промивка піску на території хвостосховища провокує різні захворювання у людей, а у піску, який окупанти використовують для будівництва Керченського мосту, містяться хімічні речовини - миш'як, ванадій, фосфор та залізо в тій концентрації, яка значно перевищує допустимі безпечні для життя і здоров'я людей норми. Хімічні речовини, що містяться в відстійнику, можуть провокувати захворювання очей, шкіри, полінейропатії, злоякісні пухлини молочних залоз, статевих органів у жінок та чоловіків.

У МінТОТ України підкреслюють, що незаконний видобуток піску з токсичного хвостосховища поблизу Керчі є прямим порушенням окупантами екологічного законодавства. Там відзначали, що в цьому відстійнику кількість миш'яку перевищує гранично допустиму норму в 500 разів. Там також напгадали, що Нижньо-Чурбашенське хвостосховище з 1968 року використовувалося для безпечного зберігання токсичних речовин і збору отруйних відходів збагачення руд Камиш-Бурунського залізорудного комбінату.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше мешканці окупованого Криму розповіли про страшні наслідки хімвикидів на півострові, які відбулися в Армянську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?