Лукашенко зміцнює кордони Білорусі: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко зміцнює кордони Білорусі: що сталося

Лукашенко зміцнює кордони Білорусі: що сталося
Джерело:  online.ua

Білоруський глава Олександр Лукашенко доручив посилити кордони Білорусі та створити нові підрозділи прикордонників зі збільшенням чисельності штату.

Про це Лукашенко заявив 4 лютого на засіданні з керівництвом Держприкордонкомітету, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт президента Білорусі.

Лукашенко визнав, що це безпрецедентний крок, але він спрямований не на конфронтацію з сусідніми державами, а на зміцнення добросусідства.

"З урахуванням зростання негативних факторів, пов'язаних з незаконною міграцією, наркотрафіком, контрабандою (особливо зброї), перед Держприкордонкомітетом поставлена задача збільшити до необхідної штатну чисельність. Безпрецедентний крок, але національна безпека - найважливіший фактор. З цього ми перш за все повинні виходити. Не просто на замок наглухо закривати кордон і створювати проблеми для своїх громадян і тих, хто до нас приїжджає, а створити сприятливу зону і в той же час відсікати тих, хто до нас їде з небажаними намірами", - пояснив Лукашенко.

Президент Білорусі підкреслив, що на кордонах потрібно відродити і посилити маневрені групи, які в лічені хвилини зможуть висуватися в напрямку руху ймовірного противника або діяти в разі загострення ситуації. Він додав, що в 2019 році викликів для Білорусі стало більше, ніж в минулому році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко звинуватив Росію в поставках зброї з ОРДЛО в Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?