Макрон звинуватив Росію у втручанні в кризу у Франції: в Москві обурені
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон звинуватив Росію у втручанні в кризу у Франції: в Москві обурені

Макрон звинуватив Росію у втручанні в кризу у Франції: в Москві обурені
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив Росію у втручанні в виниклу кризу у Франції через ЗМІ та соцмережі. Він заявив заявив, що "фашисти, ультраліві радикали і росіяни" через соціальні мережі маніпулюють французькими ЗМІ, закликавши припинити поширювати фейкові новини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Le Point.

На звинувачення Макрона вже відреагували в Москві. Зокрема, офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що запросить офіційний коментар французької влади, а також посольства Франції в Москві щодо звинувачення Макрона.

"Якщо цей матеріал передає всі точно (а, як я вже сказала журналістам, ми обов'язково офіційно запитаємо французьку сторону як в Москві, так і в Парижі), то президент Макрон - головний у Франції виробник фейковий новин, а вся його активність на ниві боротьби з цим злом - бутафорія", - написала Захарова в соцмережі.

Вона зухвало порадила Макрону порівняти Гітлера та Наполеона, а також спростувала інформацію про те, що російські ЗМІ, такі як RT і Sputnik, скуповують акаунти в соцмережах, щоб через них підкидати вибухонебезпечні теми політичних дискусій, які потім підхоплюють французькі ЗМІ.

"Макрон, напевно, забув, що сам не пускає російських журналістів на свої прес-конференції. Ось і беруть кореспонденти інтерв'ю не у "офіційних осіб", а у, як їх назвав Макрон,придурків в жовтих жилетах. Рішення поставити в один ряд фашистів і росіян - це або рідкісна підлість, або тотальна безграмотність, або вдале поєднання в однієї людини двох якостей одночасно. Якщо хочеться президенту Франції провести історичні паралелі, то краще тоді нехай порівняє Гітлера з Наполеоном. З матчастиною допоможемо", - додала Захарова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон задумався про проведення референдуму у Франції на тлі кризи "жовтих жилетів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?