У Порошенко назвали кількість парафій УПЦ МП, які перейшли в ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенко назвали кількість парафій УПЦ МП, які перейшли в ПЦУ

У Порошенко назвали кількість парафій УПЦ МП, які перейшли в ПЦУ

На сьогоднішній день в ПЦУ перейшли 204 приходи колишньої УПЦ МП. До кінця року до ПЦУ приєднаються ще тисячі парафіян і громад.

Про це заявила представниця Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко під час засідання погоджувальної ради ВРУ, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Луценко підкреслила, що перехід більше двох сотень парафій колишньої УПЦ МП в ПЦУ відбувся буквально за півтора місяці. Вона переконана, що до кінця 2019 року ця кількість буде перевищувати тисячу.

Слід зазначити, що церкви і релігійні організації УПЦ МП офіційно зобов'язали змінити назви протягом трьох місяців і вказати в них зв'язок з РПЦ. У список церков колишньої УПЦ МП потрапили 53 релігійний управлінь, 271 монастир, 19 духовних навчальних закладів, які які діють на території України.

В УПЦ МП не бажають визнавати свій зв'язок з РПЦ і міняти назву відповідно до прийнятого закону. Там готують позов до Конституційного суду, в якому будуть відстоювати своє право називатися Українською православною церквою Московського патріархату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 3 лютого в Києві відбулася інтронізація митрополита Епіфанія, в ході якої було офійійно зведено його на престол глави ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?