Вчені розповіли, коли роботи можуть напасти на людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені розповіли, коли роботи можуть напасти на людей

Вчені розповіли, коли роботи можуть напасти на людей
Джерело:  online.ua

Вчені-аналітики з британської компанії IHS Markit прогнозують, що вже через 50 років роботи можуть напасти на людей, передає ONLINE.UA з посиланням на Express.

Фахівці зауважили, що робототехніка останнім часом розвивається дуже швидко. Цей скачок провокують нейромережі і машинне навчання.

"З такими темпами через 50 років роботи зможуть прораховувати практично всі побутові дії людини. Теоретично це може привести до того, що роботи стануть домінуючим видом", - сказано в повідомленні.

Вчені припускають, що через півстоліття робототехніка може настільки розвинутися, що деякі дії людей буде сприймати як ворожі. Передбачити поведінку роботів в таких випадках практично неможливо.

Нещодавно авторитетний астролог Влад Росс заявив, що незабаром роботи виконуватимуть повністю всю роботу, а люди підкорятимуть космос. Було б добре якби все здійснилось таким чином. Але не може все бути так ідеально, оскільки у машин постійно виникають збої.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  робот Софія в ефірі одного з українських телеканалів відповіла на запитання, що вона думає про президента Росії Володимира Путіна  і як ставиться до бога. Софія зізналася, що з очільником Кремля поки не знайома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?