Загроза зберігається: в штабі ООС готуються до нової атаки Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Загроза зберігається: в штабі ООС готуються до нової атаки Росії

Загроза зберігається: в штабі ООС готуються до нової атаки Росії

Загроза з боку російсько-окупаційних військ на Маріупольському напрямку зберігається. У штабі ООС не виключають, що Росія зважиться на створення сухопутного коридору в окупований Крим, тому готуються до будь-яких варіантів розвитку подій.

Про це заявив начальник прес-центру штабу ООС Віталій Саранцев, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"Про те, що залишається загроза на Маріупольському напрямку, - так це дійсно є, це встановлений факт і, звичайно, Об'єднаними силами проводяться відповідні заходи по зміцненню оборони саме в цьому напрямку", - повідомив Саранцев, уточнивши, що мав на увазі загрозу спроби "пробивання" сухопутного коридору російською армією в окупований Крим.

Представник штабу ООС не став коментувати дані приватної розвідувальної компанії США Stratfor, де раніше виключили ризики того, що Путін зважиться на створення коридору в Крим. Він лише зазначив, що коментувати ймовірність спроби реалізації такого сухопутного "коридору" є компетенцією вищих посадових осіб, але підкреслив, що загроза як і раніше зберігається.

"Ми готові до будь-яких варіантів розвитку подій, в тому числі і до тих, які можуть статися на цьому напрямку", - зазначив Саранцев.

Раніше командувач ООС Сергій Наєв повідомляв, що в даний час Росія сконцентрувала свої сили на Маріупольському напрямку, так як Азовське море становить особливий інтерес для Кремля. Москва бачить можливість для подальшого просування по території України, але перш за все хоче створити сухопутний коридор в окупований Крим.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецький політик зробив тривожний прогноз про плани Путіна на Приазов'ї, зазначивши, що Росія застосує всі спроби, щоб прокласти сухопутний коридор з України в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?