Це тільки початок: Україна закупить 22 французьких патрульних судна
Категорія
Україна
Дата публікації

Це тільки початок: Україна закупить 22 французьких патрульних судна

Це тільки початок: Україна закупить 22 французьких патрульних судна
Джерело:  online.ua

Україна має намір створити потужнє угруповання прикордонних кораблів в Азовському і Чорному морях, поступово посиливши свої морські підрозділи через агресію Росії в Керченській протоці. Наразі Держприкордонслужба має закупити 22 французьких патрульних судна і створити потужний патруль, що протистоїть військовій агресії РФ на воді.

Після відкритого нападу Росії на українські кораблі і моряків поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року Україна привела свої кораблі в повну бойову готовність, передає ONLINE.UA.

"Усі судна дотепер стоять на позиціях і проходять відповідні навчання в морях", — заявив голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал.

Цигикал зазначив, що українська сторона розпочала перемовини з французькими колегами щодо закупівлі 22 сучасних патрульних кораблів. Військові судна мають допомогти повністю прикрити лінію морського кордону України і забезпечити надіний захист.

"Важливий елемент — система контролю за надводним режимом. Наразі на узбережжі Азовського моря побудовано п'ять веж-укріплень, що протягом року оснастять надсучасними засобами візуального та радіотехнічного контролю. Вони допоможуть повністю контролювати лінію морського кордону", — додав голова Державної прикордонної служби України.

Україна має створити власний флот, аби протистояти численним провокаціям РФ в Азовському і Чорному морях. Однак, поки не може утримувати такий потужний військовий арсенал. Тому має намір реалізувати програму створення "москитного" флоту, в якому основними "фігурами" стануть артилерійські катери.

Як повідомляв ONLINE.UА, у Міноборони заявили, що Росія хотіла спровокувати українські кораблі у Керченській протоці відкрити вогонь у відповідь, щоб почати агресію проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?