У скільки Росії обійшлася анексія Криму: названа величезна цифра
Категорія
Світ
Дата публікації

У скільки Росії обійшлася анексія Криму: названа величезна цифра

У скільки Росії обійшлася анексія Криму: названа величезна цифра
Джерело:  online.ua

За роки окупації Криму російська економіка втратила 2,4 трлн доларів. Це сталося через санкції, відтоку капіталу і погіршення інвестиційного клімату.

Втрати Росії через незаконну анексії Криму підрахували економісти IMF group Ukraine порівнявши темпи падіння російської економіки з іншими країнами СНД, передає ONLINE.UA.

Експерти відзначили, що тільки за підсумками 2018 року ВВП РФ скоротився до 1,58 трлн доларів, що становить всього 68,6% від рівня 2013 року - тоді ВВП РФ становив 2,3 трлн доларів. Такі темпи падіння російської економіки економісти пов'язують з окупацією Криму, через яку Росія опинилася під жорсткими міжнародними санкціями, на тлі яких погіршилися умови ведення бізнесу в РФ, до якої втратили інтерес іноземні інвестори.

Слід зазначити, що за офіційними даними ЦБ РФ з 2014 по 2018 року відток капіталу з Росії склав більше 315 млрд доларів. Ця цифра майже в два рази перевищує негативне сальдо капітального рахунку РФ в період світової кризи 2008-2009 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Медведєв попередив, що для росіян і російської економіки наступні шість років будуть непростими. Складності виникнуть через торгові війни та санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?